Reisfotografie (lezing en fotobespreking)

Bijna iedereen neemt wel een camera mee op reis; reisfotografie is populairder dan ooit! Maar hoe maak je nou die reisfoto's waar je ú tegen zegt?

In deze presentatie behandelen we de belangrijkste overwegingen als reisfotograaf. We bespreken wat reisfotografie nou eigenlijk is (aan de hand van een leuke praktijkoefening), voorbereiding, werkwijze ter plekke, verslaglegging, benadering van mensen en het gebruik van het licht. Daarnaast krijgt u allerlei tips (compositie, contrastbereik, nachtfotografie, polarisatie, beweging) voor een aantal specifieke thema’s in reisfotografie (o.a. portret, landschap, festivals, mensen in actie).

Alle onderdelen worden uitvoerig geïllustreerd door eigen foto’s en filmfragmenten. Aan het eind van de presentatie neem ik voldoende tijd om vragen van de aanwezigen te beantwoorden.

Indien gewenst kunnen we aan deze lezing een foto-bespreking verbinden: deelnemers krijgen dan een reisfotografie-opdracht mee, waarvan we de resultaten enige weken later bespreken in een tweede sessie.

90 minuten full-HD presentatie, incl. film- en audiofragmenten.
Robert van Sluis - Lezing reisfotografie