Portretfotografie op reis

Portretfotografie is een van de populairste vormen van reisfotografie. Maar hoe kom je nou tot een geslaagd portret, en dat ook nog in het buitenland?

We bespreken verschillende soorten portretten en poses, technieken (verschillende soorten lenzen, scherptediepte, camera-instellingen voor snel werken, bewegingsonscherpte), compositie en uitsnede.

Verder behandelen we het licht op reis (verschillende soorten en richting, effect op het portret, gebruik van flitser), cameratechnieken en -instellingen om snel en efficient te kunnen werken en een deel nabewerking in Lightroom en Photoshop (o.a. kleur vs. zwart-wit).

Een belangrijk accent in deze lezing is een goed contact met de lokale bevolking; we bespreken allerlei tips en trucs om ervoor te zorgen dat de portretsessie prettig verloopt voor zowel fotograaf als model.

De presentatie wordt uitvoerig geïllustreerd door eigen foto’s en filmfragmenten. Aan het eind van de presentatie neem ik voldoende tijd om vragen van de aanwezigen te beantwoorden.

90 minuten full-HD presentatie, incl. film- en audiofragmenten.
Robert van Sluis - Lezing portretfotografie op reis